Voor het eerst naar school

Uw kind gaat voor het eerst naar school. Dat is een grote stap. Hieronder leest u wat u kunt verwachten. Wanneer u een afspraak wilt maken met de directeur voor een oriënterend gesprek kunt u bellen naar 023 5378198.

Aanmelding en toelating

U kunt uw kind het hele jaar door aanmelden. Hiervoor kunt u het aanmeldformulier op deze site gebruiken. Bij het aanmelden hoort ook een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. Ook lopen wij even door de school. Wanneer u de mogelijkheid heeft om uw kind mee te nemen, dan stellen wij dat zeer op prijs. Voor het aanvragen van een kennismakingsgesprek kunt u bellen naar 023 5378198.

Na de aanmelding

Ongeveer 5 weken voordat uw kind 4 jaar wordt, neemt de toekomstige groepsleerkracht van uw kind contact met u op. Zij/ hij spreekt met u een datum af voor een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek kan uw kind de leerkracht al een beetje leren kennen. Ook wordt er een afspraak gemaakt voor de wendagen.

De eerste schooldag

Sommige kinderen kijken er al tijden naar uit. Voor het eerst naar school! Toch kan de eerste schooldag voor de kinderen, maar ook voor de ouders, best een beetje emotioneel zijn. Dat is normaal. Ook kan uw kind aan het begin erg moe zijn van alle nieuwe indrukken. Wanneer het nodig is kan er besloten worden uw kind een dagdeel thuis te houden.

De Hoeksteen
De Hoeksteen
De Hoeksteen