Velserbroek - Dinsdag 1 september werd het populaire kindertelevisieprogramma Kids Top 20 in Velserbroek opgenomen. Voor de start van het nieuwe seizoen heeft dit programma twee basisscholen uit Velserbroek gekozen. De kinderen van De Hoeksteen en De Westbroek waren de gelukkigen. Zij mochten samen met verschillende bekende artiesten de nieuwste liedjes meezingen. Het was een groot feest. De opname ging vroeg in de ochtend van start met een ‘overval’ in groep 6/7 van De Westbroek aan de Platbodem.

hoeksteen kids top20

http://www.npo.nl/zapp-kids-top-20/05-09-2015/AT_2039126

De kinderen wisten natuurlijk wel dat ze die dag mee mochten doen aan dit programma dat in de gymzaal zou worden opgenomen. Ze waren echter niet op de hoogte van het feit dat er plotseling een professionele cameraploeg tussen de schoolbanken zou verschijnen. Vol enthousiasme nodigde de nieuwe presentator, Buddy Vedder (bekend van Goede tijden Slechte Tijden), de kinderen uit om lekker te gaan dansen en zingen.

Later op de ochtend werden de kinderen op De Hoeksteen verrast. Zij waren best een beetje zenuwachtig, maar hadden er vooral veel zin in. En toen begon het feest. In een gloednieuw decor dansten de kinderen samen met onder andere Kenny B, Dre Hazes, Sara & Julia, DJ Tony Peroni jr. en de kinderen van het junior songfestival. Naast het ontmoeten van vele artiesten was het voor de kinderen bijzonder om te ervaren hoe zo’n televisieprogramma wordt gemaakt. Gelukkig hoeven de kinderen niet lang te wachten op het eindresultaat.

De opnames van De Hoeksteen en De Westbroek zijn de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen. Op de site www.kidstop20.nl zijn de twee Velserbroekse basisscholen al een beetje te zien. Maar natuurlijk zitten we zaterdagochtend allemaal voor de buis.