Het is alweer gelukt. Nienke (groep 8) is samen met Matthew, Floor, Sherida, Mirte en Jim (groep 7) Nederlands kampioen geworden van RoboCup Junior Dans. Met als naam S&T The Internationals stalen zij de show in het techniekmuseum NEMO.

 Na een zenuwslopende regionale voorronde in het Mendelcollege mochten de leerlingen van De Hoeksteen naar het Nederlands kampioenschappen in Science Center NEMO te Amsterdam. 10 Teams uit heel Nederland gingen tegen elkaar strijden.

De professionele jury was zeer onder de indruk van het team. Al in de oefenronde kregen ze grote complimenten als 'Jullie maken echt een goede kans!' en 'Zowel de dans, robots als het decor is perfect!'. Het team verwachtte niet dat ze zouden winnen. Vooral toen ze hoorden dat de onderdelen Dans en Demo samen werden gevoegd voor het NL Kampioenschap werd de kans op winnen wel heel erg klein. ‘Maar de jury zei dat we er met kop en schouders boven uit staken.' zegt Nienke Groskamp met een grote glimlach.

De bedoeling van de wedstrijd is om van Lego twee mooie robots te bouwen. Die robots moet je programmeren. Voor de presentatie wordt verwacht dat muziek, dansers en decors een rol spelen. De groep van De Hoeksteen had het professioneel aangepakt. Nienke speelde op het keyboard live muziek, Floor, Sherida en Mirte dansten op het achtergrond en een geschilderd schot samen met een Powerpoint-presentatie werden als decor gebruikt.

De jury was erg onder de indruk. Het thema Amsterdam en Parijs vonden ze een origineel idee. Twee robots - een Eiffeltoren en een molen - dansten om elkaar heen. Met muziek als 'Aux Champs Elysees' en ‘Aan de Amsterdamse grachten’ zat het publiek direct in de sfeer. Het was een geweldige dag met een giga-hoofdprijs: een bezoek aan Asimo! Asimo is de butlerrobot van Honda. En als mensen dat niet kennen kunnen ze Asimo even ‘googlen’.