Groep 8 heeft voor de derde keer in rij de Pet techniekwedstrijd gewonnen. Een wedstrijd, uitgeschreven door Corus, waar ca. 50 basisscholen uit de regio aan meedoen. Annick, leerling uit groep 8, schrijft daar het volgende over:

Beste ouders,

Afgelopen vrijdag, gingen wij met de bus naar Velsen-Noord. Daar was een techniekmiddag, PET IJmond.

Het was in een grote hal, dicht bij Corus. Er werd de prijs uitgereikt voor vuurtoren van de toekomst, een project waar wij aan meededen. Bij dat project moest onze klas een vuurtoren ontwerpen en maken, hoe wij dachten dat die er in de toekomst uit zou gaan zien.

Voordat de prijzen werden uitgereikt, konden we nog allemaal kleine techniekspulletjes krijgen na een opdracht. Je kon ook allerlei quizzen doen, zoals een quiz waar er een paar spullen op een tafel lagen en daarvan moest je de naam omcirkelen. Je kon hout zagen, van touw een sleutelhanger vlechten, een zeilauto maken van papier en karton en varen met een speciale computer. Ook kon je autorijden met een echt gaspedaal, een echte rem en een echt stuur, maar daarvoor moest je eerst de accutest doen. Daarom kreeg je allemaal vragen over een accu, en als je die had gemaakt mocht je pas rijden. Als je onder de 59 seconden twee rondes had gereden, kreeg je een USB-stickje. Ook kon je meerdere lampen tegelijk laten branden, en ze bedienen met 2 verschillende knopjes. Als je dat goed deed kreeg je een klein lampje voor op de fiets. Je kon ook nog een button maken.

Bij de wedstrijd was de 1ste prijs een dagje naar Nemo. En die prijs hebben wij gewonnen! Er werd gezegd welke vuurtoren het meest creatief was, welke vuurtoren het beste materiaal had, en voor welke vuurtoren de meeste inspanning nodig was. Wij hadden de meest creatieve vuurtoren!

Groetjes, Annick