De resultaten van het oudertevredenheidsonderzoek 2015 kunt u hier downloaden.
Download link: Oudertevredenheidsonderzoek 2015

Velserbroek - Dinsdag 1 september werd het populaire kindertelevisieprogramma Kids Top 20 in Velserbroek opgenomen. Voor de start van het nieuwe seizoen heeft dit programma twee basisscholen uit Velserbroek gekozen. De kinderen van De Hoeksteen en De Westbroek waren de gelukkigen. Zij mochten samen met verschillende bekende artiesten de nieuwste liedjes meezingen. Het was een groot feest. De opname ging vroeg in de ochtend van start met een ‘overval’ in groep 6/7 van De Westbroek aan de Platbodem.

Ieder jaar wordt op het terrein van Corus de PET wedstrijd (Presentatie Evenement Techniek) georganiseerd. Dit is een techniekwedstrijd voor alle groepen 8 van de basisscholen uit de gehele regio. Het thema van dit jaar was ‘Ontwerp het huis van de toekomst’. Een leuke, uitdagende opdracht waar de leerlingen mee aan de slag konden gaan. Groep 8 van basisschool De Hoeksteen in Velserbroek mocht zich, na een kritische beoordeling van de vakjury, de winnaar noemen.

VELSERBROEK - Een groep acht die voor alle vakken laptops gebruikt die door de school zijn aangeschaft, plus leskrijgt in onder meer installeren van software, typen en het vinden van betrouwbare bronnen op internet. Basisschool De Hoeksteen in Velserbroek biedt het na de vakantie aan.

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen zet Junior Kunstacademie in schijnwerpers.

Basisschool De Hoeksteen in Velserbroek heeft in samenwerking met Kunstencentrum Velsen een Junior Kunstacademie opgericht. De academie is een kunstzinnige leerlijn voor de kinderen uit de groepen 1 tot en met 8. Uniek aan deze academie is dat de leerlingen uitsluitend les krijgen van academisch geschoolde docenten...

Link naar: Nieuws artikel - Brede school website

Elk tweede jaar wordt er een oudertevredenheidsonderzoek gehouden onder alle ouders/ verzorgers van De Hoeksteen. In dit onderzoek wordt onder andere gevraagd naar de kwaliteit van het onderwijs, de leerkrachten, de organisatie, de sfeer in de school en communicatie. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt om de kwaliteit van de school te verbeteren.

Downloaden:
Hoeksteen ouderrapportage

Afgelopen maand hebben vier leerlingen van basisschool De Hoeksteen de KlassenKrant opgericht. Dit is een Krant voor basisschoolkinderen met leuke verhaaltjes, puzzels en tekeningen.

De school bestaat 25 jaar en dat gaan we vieren

Parel d’amour

In juli 2011 is het jubileumjaar geopend met de prachtige voorstelling van Parel d’amour. Een zonovergoten voorstelling op het plein, waarin alle leerlingen een rol hadden.

Op 31 maart 2011 heeft de inspectie p.c.b.s. De Hoeksteen bezocht in het kader van een landelijk onderzoek naar de staat van het primair onderwijs in Nederland.

Downloaden:
pdf Inspectie Hoeksteen 31 maart 2011

Het is alweer gelukt. Nienke (groep 8) is samen met Matthew, Floor, Sherida, Mirte en Jim (groep 7) Nederlands kampioen geworden van RoboCup Junior Dans. Met als naam S&T The Internationals stalen zij de show in het techniekmuseum NEMO.

Groep 8 mag strijden voor de titel "De slimste klas van Nederland"! Een welbegeerde titel die jaarlijks uitgeroepen wordt door het televisieprogramma De Nationale Wetenschapsquiz Junior. Na een strenge voorselectie hoort onze groep 8 bij de laatste 4 scholen die voor deze ‘strijd’ naar Hilversum mogen komen.

Afgelopen 7 januari heeft wethouder mevr. Baerveldt, samen met meester Eric Boeijenga, de school geopend als Brede School.In samenwerking met verschillende instanties zullen er vanaf nu ook na schooltijd activiteiten worden geordaniseerd.Het was een gezellige opening. De kinderen deden mee aan een ballonnenwedstrijd. In de aula stonden marktkramen, waarachter de organisaties zich konden voorstellen.De organisaties die meedoen zijn, Stichting Welzijn, Kunstencentrum Velsen, Skon kinderopvang, Maatschappelijk werk, Bibliotheek Velsen, vereniging De Zonnebloem.

Groep 8 heeft voor de derde keer in rij de Pet techniekwedstrijd gewonnen. Een wedstrijd, uitgeschreven door Corus, waar ca. 50 basisscholen uit de regio aan meedoen. Annick, leerling uit groep 8, schrijft daar het volgende over:

De resultaten van de CITO eindtoets  zijn weer binnen. Net als voorgaande jaren zijn wij wederom trots op onze resultaten. De gemiddelde score is 542,4. Dit is een geweldige prestatie van onze leerlingen in groep 8.

Buiten is het donker en binnen branden de lichten van de klaslokalen. Het is vroeg in de ochtend, maar het schoolplein van basisschool De Hoeksteen staat vol met leerlingen. Wat is er aan de hand? Waarom staan de leerlingen om half acht al op het schoolplein? De Hoeksteen viert de opening van de voorschoolse opvang. En feestjes vieren we natuurlijk samen.